Kto lubi kinder country?

Idealny pomysł na weekendowy fit deser.

12 porcji | porcja 260 kcal | 6%B 53%T, 43%W

Składniki na spód:

✅️ 80g zmielonych płatków owsianych,

✅️ 150g daktyli,

✅️ łyżka oleju kokosowego,

Masa:

✅️ 250g mascarpone,

✅️ opakowanie budyniu śmietankowego,

✅️ 5 łyżek erytrolu,

✅️ 50g ryżu preparowanego,

✅️ 300ml mleka,

Wierzch:

✅️ tabliczka czekolady gorzkiej 70%kakao,

✅️ 2 łyżki erytrolu,

✅️ ok 10-15g ryżu preparowanego.

1. Mąkę owsianą mieszamy z zalanymi wcześniej wrzatkiem i zblendowanymi daktylami i olejem kokosowym, wykładamy na spód foremki i odstawiamy do lodówki.

2. Na mleku (300ml, żeby był gestszy) gotujemy budyń z dwoma lyzkami erytrolu, schładzamy.

3. Miksujemy mascarpone z 3 łyżkami erytrolu i stopniowo dodajemy budyń dalej miksując. Na koniec mieszamy z preparowanym ryżem i masę wykładamy na spód, znów do lodówki.

4. Polewę robimy z roztopionej czekolady z erytrolem i woda, wylewamy na masę, posypujemy ryżem i chłodzimy kilka godzi w lodówce aż stężeje.

Umów się na konsultację:

Sylwia Wilk

Tel: 791 359 916

Mail: kontakt@sylwiawilk.pl

Komentarze

Co oferuję?

  • Współpraca indywidualna

    Tu nie liczą się trendy i znane twarze, które je reklamują. Dieta powinna być jak […]

    ZOBACZ

    Współpraca indywidualna
  • Gotowe diety

    Tu nie liczą się trendy i znane twarze, które je reklamują. Dieta powinna być jak klasyczny strój szyty na miarę.

    ZOBACZ

    Gotowe diety

Ostatnie wpisy

Tagi

dieta dietetyk dietetyka fitprzepisy gorzów kindercountry metamorfoza odchudzanie przepisy