Twój koszyk jest obecnie pusty!
Kto lubi kinder country?
Idealny pomysł na weekendowy fit deser.
12 porcji | porcja 260 kcal | 6%B 53%T, 43%W
80g zmielonych płatków owsianych,
150g daktyli,
łyżka oleju kokosowego,
Masa:
250g mascarpone,
opakowanie budyniu śmietankowego,
5 łyżek erytrolu,
50g ryżu preparowanego,
300ml mleka,
Wierzch:
tabliczka czekolady gorzkiej 70%kakao,
2 łyżki erytrolu,
ok 10-15g ryżu preparowanego.
1. Mąkę owsianą mieszamy z zalanymi wcześniej wrzatkiem i zblendowanymi daktylami i olejem kokosowym, wykładamy na spód foremki i odstawiamy do lodówki.
2. Na mleku (300ml, żeby był gestszy) gotujemy budyń z dwoma lyzkami erytrolu, schładzamy.
3. Miksujemy mascarpone z 3 łyżkami erytrolu i stopniowo dodajemy budyń dalej miksując. Na koniec mieszamy z preparowanym ryżem i masę wykładamy na spód, znów do lodówki.
4. Polewę robimy z roztopionej czekolady z erytrolem i woda, wylewamy na masę, posypujemy ryżem i chłodzimy kilka godzi w lodówce aż stężeje.
Umów się na konsultację:
Sylwia Wilk
Tel: 791 359 916
Mail: kontakt@sylwiawilk.pl
Tagi:
Komentarze